onsdag 4 februari 2009

Hemmagjord musli


Den godaste muslin gör man själv, det är lätt. Och så kan man tillsätta mina personliga favoriter och få ett alldeles eget recept! Grundreceptet ser ut såhär:
2msk rapsolja, 1 dl vatten, 2 msk honung, 7 dl havregryn. (Tillsätt om du vill téx 1 msk kanel, hackade hasselnötter och mandlar, 1 dl kokos.)
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ihop alla ingredienser. Tryck ihop dem med fingrarna så att det bildas små klumpar.
Rosta på bakplåtspapper i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Rör om försiktigt då och då.
Ta ut och låt svalna.
Nu kan du tillsätta finklippt torkad frukt och bär (tranbär, blåbär, aprikoser, russin - vad du vill).
Förvara i lufttäta burkar. Döp det gärna till någonting personligt så att det visar vem som har gjort det! Téx "Kökets morgondröm", "XX (ditt namn):s fantastiska supermusli" eller kanske "XX (ditt namn)´s cottage morning".

Inga kommentarer: