
Den godaste muslin gör man själv, det är lätt. Och så kan man tillsätta mina personliga favoriter och få ett alldeles eget recept! Grundreceptet ser ut såhär:
2msk rapsolja, 1 dl vatten, 2 msk honung, 7 dl havregryn. (Tillsätt om du vill téx 1 msk kanel, hackade hasselnötter och mandlar, 1 dl kokos.)
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ihop alla ingredienser. Tryck ihop dem med fingrarna så att det bildas små klumpar.
Rosta på bakplåtspapper i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Rör om försiktigt då och då.
Ta ut och låt svalna.
Nu kan du tillsätta finklippt torkad frukt och bär (tranbär, blåbär, aprikoser, russin - vad du vill).
Förvara i lufttäta burkar. Döp det gärna till någonting personligt så att det visar vem som har gjort det! Téx "Kökets morgondröm", "XX (ditt namn):s fantastiska supermusli" eller kanske "XX (ditt namn)´s cottage morning".
2msk rapsolja, 1 dl vatten, 2 msk honung, 7 dl havregryn. (Tillsätt om du vill téx 1 msk kanel, hackade hasselnötter och mandlar, 1 dl kokos.)
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ihop alla ingredienser. Tryck ihop dem med fingrarna så att det bildas små klumpar.
Rosta på bakplåtspapper i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Rör om försiktigt då och då.
Ta ut och låt svalna.
Nu kan du tillsätta finklippt torkad frukt och bär (tranbär, blåbär, aprikoser, russin - vad du vill).
Förvara i lufttäta burkar. Döp det gärna till någonting personligt så att det visar vem som har gjort det! Téx "Kökets morgondröm", "XX (ditt namn):s fantastiska supermusli" eller kanske "XX (ditt namn)´s cottage morning".
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar